De lekkerste gamba's eet je bij Uw chef in Tricht
De échte liefhebber van zeevruchten en garnalen kiest voor de gebakken of gegrilde Black Tiger gamba’s van Uw Chef in Tricht.
Black Tiger Gamba Mediterrané
Gebakken in verse knoflook met een salsa van tomaat, paprika en pittige chilisaus. Deze gebakken gamba’s zijn gepeld, zonder kop en staart. Circa 300 gram ~ 22,50
Black Tiger Gamba Oriëntal
Gebakken met uienringen, sesam-ketjapsaus en paprika. Deze gebakken gamba’s zijn gepeld, zonder kop en staart. Circa 300 gram ~ 22,50
Caribbean gamba’s van de grill
Met verse knoflook. De lekker dikke en juicy black Tiger reuzen gamba’s worden kort en zeer heet gegrild. Deze gamba’s met schil, kop en staart moeten aan tafel met de hand worden gepeld. Precies zoals de echte fanatieke gamba-fans hun smaakvolle gamba’s willen eten. Vier stuks circa 400 gram ~ 24,50
Black Tiger Gamba’s
Gamba’s zijn grote garnalen afkomstig uit tropische zeeën. De belangrijkste gambafamilie is de Penaeidae met als belangrijkste soort de Penaeus monodon, oftewel de ‘black Tiger’. Dit is de hoogste kwaliteit gamba die bij Uw Chef wordt geserveerd.
Gamba’s zijn super gezond, zitten boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen en bevatten geen koolhydraten. Gamba’s zijn tevens een goede bron van omega-3 vetzuren en zijn daarom een gezonde en verantwoorde maar vooral een smaakvolle keuze.
Verwarring met scampi’s
Gamba’s worden regelmatig verward met scampi’s en langoustines. Dat zijn echter geen garnalen maar kleine zeekreeftjes met twee scharen en een roze pantser. Het verschil tussen gamba’s en scampi’s is dus dat de gamba tot de tot de garnalenfamilie behoort en de scampi’s tot de kreeftenfamilie.