De lekkerste biefstuk eet je bij Uw chef in Tricht

De biefstukken die bij Uw Chef worden geserveerd staan in verschillende varianten op de menukaart. Als voorgerecht serveren we een premium rundercarpaccio en een Steak Tartaar. Als hoofdgerecht staat de Schotse Black Angus biefstuk, de Ierse Hereford bavette en de Beef Sesam op de kaart.

Reserveer een tafelBekijk de menukaart

Gehoord op de radio?

“Gisteren nog wat leuks gedaan?”
“Jahaa, Ik heb biefstuk gegeten, in Tricht!”
“Biefstuk in Tricht? Daar hebben ze toch alleen spareribs?”
“Die zijn lekker maar de biefstuk, die is ook heerlijk!”

Rundercarpaccio

Carpaccio van dungescneden kwaliteitsbiefstuk met rucola, truffelmayonaise, pijnboompitten en Parmezaan ~ 13.50

Het gerecht werd in 1950 bedacht door Giuseppe Cipriani, de toenmalig eigenaar van Harry’s Bar in Venetië, Italië. De Venetiaanse gravin, Amalia Nani Mocenigo was een vaste gast. Door haar  bloedarmoede moest ze van haar dokter rood vlees eten. Cipriani bedacht daarom een gerecht van flinterdun gesneden plakjes rauw rundvlees met een witte saus op basis van mayonaise.

Het gerecht kreeg de naam ‘Carpaccio’ omdat de roodwitte kleur leek op het werk van de Venetiaanse schilder Vittore Carpaccio, van wie op dat moment een overzichtstentoonstelling werd gehouden.

Steak tartaar brasserie style

Steak Tartaar van rauwe runderbiefstuk met truffelmayonaise, toast en piccalilly ~ 14.90

Als enige in de regio serveert Uw Chef een Steak Tartaar Brasserie style. Dit gerecht vind zijn oorsprong aan het einde van de 19e eeuw toen het als “steack à l’Americaine” op de menukaart stond van Franse restaurants. Het bestond uit rauw vlees met een rauw ei. In Parijs verving men het rauwe ei soms door sauce tartare, een door de kelner aan tafel bereidde mayonaise gemengd met hard gekookt ei, peterselie of bieslook, uitjes, augurk en kappertjes. Uw Chef serveert een Steak tartaar met truffelmayonaise.

Beef sesam

Gesauteerde biefstukreepjes met paprika,  Japanse sesam en ketjap ~ 22.50

Een pittig oosters gerecht van gesauteerde biefstukreepjes met knoflook in een sambalsaus met Japanse sesam en reepjes paprika. Naar wens wordt de saus in pittigheid aangepast naar heet of juist mild.

Biefstuk van de gril

Gegrilde biefstuk van de Black Aberdeen Angus (200 gram) met pepersaus of rode wijnsaus ~26,50

De Black Aberdeen Angus is een klein, zwart runderras waarvan de oorsprong zich in Aberdeen, Schotland bevindt. Voor onze biefstuk gebruiken we de ossenhaas die bekend is om de zeer fijne structuur en de goede smaak. Andere namen voor deze biefstuk zijn tenderloin en tournedos.

De Black Angus biefstuk wordt gebakken op de grill voor een malse en sappige biefstuk met een krokant laagje. De biefstukken zijn op z’n lekkerst als ze rare of medium rare gegrild worden. De biefstuk wordt geserveerd met echte verse friet en pepersaus of rode wijnsaus.

Steak de jus

In de pan gebaken gebakken biefstuk van de Black Aberdeen Angus Ossenhaas (200 gram), in de jus met brood ~26,50

Steak de jus wordt traditioneel gebakken in de pan met lekker veel boter voor een echte biefstuk jus met brood. Een klassieke belevenis voor de liefhebber van een ouderwetse biefstuk brood in een overheerlijke jus. Een steak de jus kan eventueel ook well done gebakken worden. Kortom, een biefstuk om blij van te worden.

Ierse Hereford bavette

Saignant gebakken Ierse Hereford bavette (250 gram) ~ 23.50

De bavette biefstuk is het best bewaarde geheim van de horecaslager. De steak bevind zich aan de onderkant van het rund tussen de bil en borst in. Hier zitten spieren die veel bewegen waardoor ze wat grover en steviger zijn.

De volle intense smaak van de saignant gebakken en getrancheerde bavette is een ervaring waarbij uw smaakpapillen extreem worden geprikkeld. Een populaire delicatesse voor de liefhebber van een mooi rood gebakken biefstuk.

De biefstuk wordt geserveerd met echte verse friet en pepersaus of rode wijnsaus.

De lekkerste biefstuk en nog veel meer heerlijke gerechten eet je in Tricht bij Uw Chef.

Logo Uw Chef Tricht